Ocenění stomatologické praxe - Louženská, Štěpánka; Šmídová, Radana, 1977-; Maříková, Pavla, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Práce se primárně zabývá oceněním privátní stomatologické praxe v podmínkách České republiky. Cílem práce je stanovení hodnoty praxe k 31. 12. 2021. První část shrnuje systém zdravotní péče v České republice a specifika fungování privátní praxe vedoucí daňovou evidenci na tomto trhu. Druhá část práce se věnuje konkrétnímu oceňovacímu případu. Nejprve je představena oceňovaná praxe, její historie a principy stávajícího provozu. Praxe byla podrobena finanční analýze, provedena byla také strategická analýza, byly prognózovány hlavní hodnotové faktory a sestaven plán. V návaznosti na analýzy a prognózy bylo provedeno ocenění dle aktuální metodiky výnosovým přístupem. Pro zarámování výsledného odhadu tržní hodnoty bylo provedeno také tržního porovnání a substanční hodnota.
Vedoucí práce: Radana Šmídová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses