Finanční analýza společnosti VINIUM a.s. - Lukáčová, Simona; Kohoutek, Štěpán; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato bakalářská práce se věnuje provedení finanční analýzy akciové společnosti Vinium za roky 2017–2020 a následným zhodnocením finančního zdraví společnosti. Obsahuje dvě kapitoly. První kapitola představuje charakteristiku analyzované společnosti, jejích konkurentů a odvětví. Druhá kapitola v rámci finanční analýzy propojuje teorii s praxí. Zabývá se horizontální a vertikální analýzou, analýzou poměrových ukazatelů rentability, aktivity, likvidity a zadluženosti a bankrotním modelem. V závěru práce je shrnutí výsledků finanční analýzy a jsou navržena určitá doporučení.
Vedoucí práce: Štěpán Kohoutek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses