Analýza faktorů ovlivňujících regionální diferenciaci podpory a implementaci prioritní osy Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly Operačního programu Zaměstnanost v programovém období 2014–2020 - Fainová, Lucie; Pělucha, Martin, 1980-; Kouřilová, Jana, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Diplomová práce se zabývá projekty v rámci první prioritní osy Podpora zaměstnanosti a adaptability Operačního programu zaměstnanost v programovém období 2014–2020. Cílem diplomové práce je zhodnocení faktorů a souvislostí ovlivňujících regionální diferenciaci realizovaných projektů z Operačního programu Zaměstnanost v programovém období 2014–2020, které byly podpořeny z první prioritní osy – Podpora zaměstnanosti a adaptability pracovní síly. Dle výsledků je potvrzeno, že míra nezaměstnanosti daného regionu a struktura uchazečů o zaměstnání jsou ve shodě s definičními znaky OPZ důležitými diferenciačními faktory. Podle respondentů z Úřadu práce je důležitým faktorem geografická poloha kraje vytvářející specifické předpoklady pro trh práce. Výrazným faktorem ovlivňující realizaci projektů je podle respondentů také pandemie covid-19.
Vedoucí práce: Martin Pělucha
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses