Finanční analýza společnosti NH Hospital a.s. - Firon, Josef (2023)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti NH Hospital a.s. z pozice externího analytika. Cílem finanční analýzy je provést celkové zhodnocení finančního zdraví společnosti a poukázat na stabilitu podniku. K provedení finanční analýzy byly použity výroční zprávy a data z účetních výkazů z let 2017-2020. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část bakalářské práce se zabývá definováním jednotlivých ukazatelů a metod finanční analýzy. V praktické části bakalářské práce byly jednotlivé ukazatele a metody aplikovány na zvoleném podniku. Zjištěné výsledky byly porovnány s konkurenčními podniky a je provedena aplikace bankrotního a bonitního modelu. V závěru práce jsou zjištěné výsledky shrnuty a je zhodnoceno finanční zdraví společnosti NH Hospital a.s.