Finanční analýza společnosti NH Hospital a.s. - Firon, Josef; Hrdý, Milan; Nohýnková, Barbora; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti NH Hospital a.s. z pozice externího analytika. Cílem finanční analýzy je provést celkové zhodnocení finančního zdraví společnosti a poukázat na stabilitu podniku. K provedení finanční analýzy byly použity výroční zprávy a data z účetních výkazů z let 2017-2020. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část bakalářské práce se zabývá definováním jednotlivých ukazatelů a metod finanční analýzy. V praktické části bakalářské práce byly jednotlivé ukazatele a metody aplikovány na zvoleném podniku. Zjištěné výsledky byly porovnány s konkurenčními podniky a je provedena aplikace bankrotního a bonitního modelu. V závěru práce jsou zjištěné výsledky shrnuty a je zhodnoceno finanční zdraví společnosti NH Hospital a.s.
Vedoucí práce: Milan Hrdý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses