Reporting ve finančním a manažerském účetnictví - Pilchová, Natálie; Knorová, Kateřina; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Obsahem bakalářské práce na téma „Reporting ve finančním a manažerském účetnictví“ je diferenciace pojetí externího a interního výkaznictví v rámci struktury a uživatelů účetních informací. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. Teoretická první část vymezuje základní pojmosloví a rámec v oblasti externího výkaznictví, na což navazuje část druhá, věnovaná problematice interního výkaznictví a pojmového aparátu v manažerském účetnictví. Aplikační část se v prvé řadě věnuje reportingovému procesu a výkazům externí a interní povahy v konkrétní společnosti. Poslední část je věnována zhodnocení a možným doporučením, kdy je u externího reportingu doporučena odlišná odpisová politika u zdravotnických zařízení a interně navrženy výkazy pro detailnější monitorování nákladů stravovacího úseku v návaznosti na cenu a spotřebu konkrétních surovin.
Vedoucí práce: Kateřina Knorová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses