Dopady pandemie COVID-19 do nastavení převodních cen - Chemišinec, Jakub; Brabenec, Tomáš; Francírek, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou transferových cen ve světle pandemie COVID-19. Cílem této práce je provést metodickou analýzu dopadů pandemie do převodních cen, shrnout přístupy k vypořádání problému ověření souladu s principem tržního odstupu za pomocí srovnávacích analýz a realizovat vlastní řešení. První kapitola poskytuje shrnutí ekonomických dopadů pandemie ve vztahu k převodním cenám z mikroekonomického a makroekonomického pohledu. Následující kapitola je zaměřena na metodickou analýzu dopadů pandemie do základních principů převodních cen, včetně rešerše realizovaných analýz. V praktické části jsou na modelové situaci provedeny dvě analýzy využívající regresní model a specifickou srovnávací analýzu. Za pomocí těchto analýz je dosaženo odlišných výsledků, a přístupy jsou tak v závěru srovnány a okomentovány.
Vedoucí práce: Tomáš Brabenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses