Předpoklady a proces vstupu na Pražskou burzu včetně uvedení potenciálního IPO vybrané společnosti - Dubský, David (2023)
Diplomová práce se zabývá zákonnými podmínkami a předpoklady burzy pro úspěšnou prvotní veřejnou nabídku akcií. Obsahem teoretické části je nejen představení Burzy cenných papírů Praha a jejích tržních segmentů, ale i samotného procesu IPO. Praktická část vyhodnocuje splnění předpokladů v konkrétním případě společnosti plánující vstup na burzu. Uvedeny budou motivy společnosti, konkrétní kroky procesu realizace IPO a odhad časového harmonogramu a několika finančních parametrů transakce.