Předpoklady a proces vstupu na Pražskou burzu včetně uvedení potenciálního IPO vybrané společnosti - Dubský, David; Poborský, František; Strobach, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá zákonnými podmínkami a předpoklady burzy pro úspěšnou prvotní veřejnou nabídku akcií. Obsahem teoretické části je nejen představení Burzy cenných papírů Praha a jejích tržních segmentů, ale i samotného procesu IPO. Praktická část vyhodnocuje splnění předpokladů v konkrétním případě společnosti plánující vstup na burzu. Uvedeny budou motivy společnosti, konkrétní kroky procesu realizace IPO a odhad časového harmonogramu a několika finančních parametrů transakce.
Vedoucí práce: František Poborský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses