Srovnání burz NYSE a NASDAQ - Zimmermann, Jan; Veselá, Jitka; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tématem této bakalářské práce je srovnání vybraných aspektů burz New York Stock Exchange (NYSE) a NASDAQ. První kapitola se věnuje historii obou burz, popisuje okolnosti vzniku institucí a jejich vývoj, s důrazem na poslední dvě dekády. Ve druhé kapitole jsou podrobněji srovnány dvě klíčové složky burzovních systémů: obchodní systémy a předmět obchodování. Třetí kapitola analyzuje a zejména z časového hlediska srovnává vývoj vybraných burzovních indikátorů. Zaměřuje se na burzovní indexy, objemy obchodování, tržní kapitalizaci, počty kotovaných společností a počty IPO’s. Cílem práce je porovnat obě burzy v rámci zmíněných aspektů a případně zdůraznit nejvýznamnější nalezené odlišnosti.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses