Oceňování start-upu Meltitops - Jelínková, Karolína (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na oceňování nově vzniklých společností neboli start-upů. Na základě ocenění vybraného reálného start-upu pomocí zvolené metody PWERM se práce snaží ukázat, jak je možné ocenit společnost, která má k dispozici pouze omezená finanční data a její hodnota závisí především na budoucích očekáváních. Teoretická část práce se věnuje zejména postupům a metodám oceňování nově vzniklých projektů/společností a praktická část práce provádí čtenáře celým procesem ocenění vybraného start-upu, tedy od provedení finanční a strategické analýzy, přes sestavení prognózy generátorů hodnot a finančního plánu, až po samotné stanovení výsledné hodnoty start-upu.