Oceňování start-upu Meltitops - Jelínková, Karolína; Rýdlová, Barbora, 1976-; Podškubka, Tomáš, 1982-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zaměřuje na oceňování nově vzniklých společností neboli start-upů. Na základě ocenění vybraného reálného start-upu pomocí zvolené metody PWERM se práce snaží ukázat, jak je možné ocenit společnost, která má k dispozici pouze omezená finanční data a její hodnota závisí především na budoucích očekáváních. Teoretická část práce se věnuje zejména postupům a metodám oceňování nově vzniklých projektů/společností a praktická část práce provádí čtenáře celým procesem ocenění vybraného start-upu, tedy od provedení finanční a strategické analýzy, přes sestavení prognózy generátorů hodnot a finančního plánu, až po samotné stanovení výsledné hodnoty start-upu.
Vedoucí práce: Barbora Rýdlová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses