Analýza firem z energetického sektoru - Křížková, Tereza (2023)
Tato diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou firem z energetického sektoru. Celkem jsou analyzovány 3 vybrané společnosti z tohoto sektoru, jejichž akcie jsou obchodovány na Burze cenných papírů Praha, a.s. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá globální fundamentální analýzou, druhá odvětvovou fundamentální analýzou a třetí firemní fundamentální analýzou. Po vyhodnocení výsledků ze všech kapitol je stanoveno investiční doporučení pro jednotlivé analyzované společnosti.