Analýza firem z energetického sektoru - Křížková, Tereza; Veselá, Jitka; Sobková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá fundamentální analýzou firem z energetického sektoru. Celkem jsou analyzovány 3 vybrané společnosti z tohoto sektoru, jejichž akcie jsou obchodovány na Burze cenných papírů Praha, a.s. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá globální fundamentální analýzou, druhá odvětvovou fundamentální analýzou a třetí firemní fundamentální analýzou. Po vyhodnocení výsledků ze všech kapitol je stanoveno investiční doporučení pro jednotlivé analyzované společnosti.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses