Vliv mimořádných daňových odpisů na odloženou daň - Chval, Zdeněk; Stiebal, Richard; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Hlavním cílem bakalářské práce je prozkoumat, zdali je možné skrze meziroční změnu odložené daně identifikovat vliv uplatnění mimořádných daňových odpisů. V teoretické části jsou nejprve vymezeny základní pojmy jako odložená daň, dlouhodobý majetek a mimořádné daňové odpisy. V části praktické je proveden výzkum na vybraném vzorku velkých účetních jednotek. Vedle hlavního cíle práce jsou sledovány i cíle vedlejší, a to především četnost výskytu změny hranice u dlouhodobého hmotného majetku, objem zařazeného majetku a nejčastější tituly vzniku přechodných rozdílů. Výsledky analýzy nasvědčují tomu, že příčinou nárůstu zdanitelného (resp. poklesu odčitatelného) přechodného rozdílu u dlouhodobého majetku mohlo být uplatnění mimořádných daňových odpisů.
Vedoucí práce: Richard Stiebal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses