Strategie dodavatelských firem automobilového průmyslu ve střední a východní Evropě - Mohelský, Lukáš, 1984-; Machková, Hana; Malý, Josef, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Hlavním cílem disertační práce bylo analyzovat vývoj automobilového průmyslu jak ze světové, tak z evropské perspektivy a na strategické úrovni zhodnotit dopad identifikovaných trendů na postavení dodavatelských společností působících v jednom z růstových center tohoto oboru na evropském kontinentu. Mezi dílčí cíle, které na hlavní cíl logicky navazovaly a které byly v celé práci taktéž průběžně řešeny, patřila na jedné straně identifikace klíčových důvodů, jež vedly k rozvoji automobilového odvětví ve střední a východní Evropě, a na druhé straně predikce očekávaného vývoje, zejména s přihlédnutím k udržitelnosti současného postavení zkoumaného regionu v evropském i světovém automobilovém průmyslu. Disertační práce přinesla v průběhu pěti hlavních kapitol řadu zjištění. Dosažené závěry nejen doplňují dosavadní stav poznání v oblasti teoretické, ale zároveň nabízí důležité informace pro stanovování dlouhodobých strategických záměrů dodavatelských společností působících jak na území České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska, tak v rámci celého evropského kontinentu. Předkládaná práce nabízí komplexní pohled na dynamicky se rozvíjející průmyslový sektor ve světovém a evropském měřítku, přičemž zároveň upozorňuje na vybrané příležitosti a hrozby, jimž bude celé odvětví (případně jeho jednotlivé části) s vysokou mírou pravděpodobnosti v následujících letech čelit a které mohou být v automobilovém průmyslu působícími společnostmi v budoucnu využity.
Vedoucí práce: Hana Machková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations