Řízení vybraných rizik v elektroenergetice - Horník, Tomáš (2013)
Práce se zabývá vybranými riziky v elektroenergetice. V úvodu je cena elektřiny zkoumána v kontextu trhu s ostatními energetickými komoditami, dále riziky při obchodování s elektřinou a modelováním vybraných rizik souvisejících s elektroenergetikou. Dále jsou zkoumány aspekty regulačního rizika a metody současné regulace distribuce elektřiny v ĆR.