Otevřené inovace v malých a středních podnicích v ČR - Procházka, Lukáš (2013)
Disertační práce se zabývá inovacemi v malých a středních podnicích, zaměřena je především na tzv. otevřené inovace. Ve svém úvodu vysvětluje vliv inovací na výkonnost podniku, poskytuje také přehled o problematice otevřených inovací, který zatím v české literatuře nebyl zpracován. Na základě teoretické části a výzkumu sekundárních zdrojů jsou stanoveny výzkumné otázky a výzkumné hypotézy z oblasti inovačního managementu a využití otevřených inovací. K výzkumným otázkám jsou stanoveny hypotézy, které jsou následně potvrzeny či vyvráceny prostřednictvím vlastního empirického výzkumu. Na základě získaných poznatků jsou pak navrženy konkrétní modely vedoucí k většímu a efektivnějšímu využívání otevřených inovací v malých a středních podnicích v České republice. Disertační práce tak má díky tomu přínos jak v teoretické, tak i praktické rovině.