Otevřené inovace v malých a středních podnicích v ČR - Procházka, Lukáš; Srpová, Jitka, 1957-; Pichanič, Mikuláš, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Disertační práce se zabývá inovacemi v malých a středních podnicích, zaměřena je především na tzv. otevřené inovace. Ve svém úvodu vysvětluje vliv inovací na výkonnost podniku, poskytuje také přehled o problematice otevřených inovací, který zatím v české literatuře nebyl zpracován. Na základě teoretické části a výzkumu sekundárních zdrojů jsou stanoveny výzkumné otázky a výzkumné hypotézy z oblasti inovačního managementu a využití otevřených inovací. K výzkumným otázkám jsou stanoveny hypotézy, které jsou následně potvrzeny či vyvráceny prostřednictvím vlastního empirického výzkumu. Na základě získaných poznatků jsou pak navrženy konkrétní modely vedoucí k většímu a efektivnějšímu využívání otevřených inovací v malých a středních podnicích v České republice. Disertační práce tak má díky tomu přínos jak v teoretické, tak i praktické rovině.
Vedoucí práce: Jitka Srpová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations