Možnosti aplikace principů projektového řízení v českém občanském sektoru - Čapková, Barbora; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Neumaierová, Inka, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2012)
Disertační práce pojednává o způsobech a principech získávání prostředků u neziskových organizací, které nejsou financovány pouze ze státních a evropských prostředků. Záměrem této disertace je upozornit na existující principy projektového řízení u organizací, které systematicky získávají volné finanční i nefinanční prostředky. Teoretická část popisuje základní terminologii u nevládních neziskových organizací, způsoby získávání finančních prostředků a komunikaci uvnitř i vně organizace. Jsou pojmenovány jednotlivé pojmy, principy a cyklus projektového řízení. Poslední teoretická část je věnována metodám projektového řízení, které usnadňují a zefektivňují práci. Teoretický výklad dané problematiky vytváří podklad pro výzkum, jehož cílem je analýza využívaných principů projektového řízení při získávání volných zdrojů v NNO. Výzkum je realizován u organizací, které získávají finančních prostředky z jiných než pouze státních a evropských prostředků. Disertační práce přináší podrobný popis fundraisingu v NNO, srovnání teoretických základů a zjištěných informací. Samostatná část je věnována objeveným projektovým principům, které přispívají k úspěšnosti oslovených organizací při získávání volných zdrojů. Práce je určena nevládním neziskovým organizacím, které mají malé či žádné zkušenosti se získáváním volných prostředků z jiných než státních či evropských zdrojů. Publikace může být též využita jako inspirace a zdroj informací pro studenty souvisejících oborů a další zainteresované strany.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations