Problematika školného na veřejných vysokých školách - Brabcová, Hana (2013)
Diplomová práce se zabývá problematikou školného na veřejných vysokých školách. První část práce obsahuje historický vývoj českého vysokého školství, strukturu školského systému v ČR a popis dopadů zavedení školného ve Velké Británii. Druhá část práce analyzuje připravovanou reformu terciárního vzdělávání a definuje možné dopady reformních změn na fungování samotných veřejných vysokých škol a sociální dopady na studenta. Výsledkem práce je zjištění, že reformou pravděpodobně dojde k omezení spravedlivého přístupu k terciárnímu vzdělání.