Ekonomika profesionálního sportovního klubu v české první fotbalové lize - Póla, Alexandr (2013)
Cílem diplomové práce je zhodnocení ekonomické situace klubu první české fotbalové ligy, který patří k jejím stabilním účastníkům a dále zjistit, zda i ekonomická stránka této stabilitě odpovídá. K důslednému rozboru jsou využity podrobné metody a postupy, které vedou k naplnění vytyčeného cíle. Součástí analýzy je srovnávání vybraných klubů nejvyšší české fotbalové soutěže. Největší přínos vidím v podrobném rozboru českého prvoligového klubu SK Sigma Olomouc a jeho posouzení.