Ocenění podniku společnosti Shean s.r.o. - Širůčková, Veronika (2012)
Diplomová práce se zabývá stanovením tržní hodnoty vlastního jmění společnosti Shean, s.r.o., která podniká v oboru tvorby webových prezentací a internetových obchodů. Práce je složena ze 5 částí: Strategická analýza, Finanční analýza,Ocenění softwaru OmnixCMS, Analýza generátorů hodnoty a Vlastní ocenění. V práci jsou použity oceňovací metody EVA Entity a Metoda tržního porovnání. Součástí práce je také ocenění nehmotného majetku firmy nákladovou metodou pro účely ocenění metodou EVA Entity.