Problematika expatriácie v medzinárodnom managemente - Smiková, Lenka (2012)
Diplomová práca sa zaoberá postupmi medzinárodného managementu nadnárodných spoločností pri vysielaní pracovníkov do zahraničia. Cieľom práce je previesť rozbor procesu expatriácie, definovať význam kultúry a úlohy nadnárodných spoločností v tomto procese a na základe dotazníkového prieskumu zhodnotiť situáciu expatriantov v Českej republike.