Obchodná spolupráca medzi slovenskou firmou Pastorkalt, a.s. so sortimentom chladiacich vitrín a odberateľmi v teritóriu Ruskej federácie. - Mikušincová, Alexandra (2013)
Práca sa zaoberá popisom obchodných vzťahov medzi slovenskou firmou Pastorkalt, a.s. a jej ruskými partnermi. Podáva opis firmy Pastorkalt, a.s. a zameriava sa tiež na charakteristiku ruskej firmy Expoholod, s ktorou Pastorkalt, a.s. spolupracuje na ruskom trhu. Opisuje tiež aktuálnu situáciu na ruskom trhu vo veľkoobchodnej aj maloobchodnej sfére a charakterizuje špecifiká ruského trhu. Časť práce je venovaná teoretickým postupom a spôsobom obchodovania s ruskými partnermi, ktoré sú následne porovnávané s praxou firmy Pastorkalt, a.s.