Vývoj česko-syrských obchodních vztahů - El Hassan, Júnis; Neuwirthová, Magda; Kopecký, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato práce si klade za cíl popsat vývoj obchodních vztahů mezi Syrskou arabskou republikou a Českou republikou při využití smluvních bází mezi oběma zeměmi jakožto hlavního zdroje. Značný důraz je kladen na možné perspektivy budoucího vývoje těchto obchodních vztahů vzhledem k aktuální politické situaci na Blízkém východě, konkrétně v Sýrii, kde již od roku 2011 probíhá násilné povstání, jehož projevy mají vliv nejen na samotnou Sýrii, ale i celý region. Práce mimo jiné analyzuje obě ekonomiky za účelem zvýraznění obchodních příležitostí pro českou i syrskou stranu, ať už na úrovni veřejné či soukromé.
Vedoucí práce: Magda Neuwirthová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses