Finanční analýza a finanční plán firmy C.T.M. Praha - Šťastný, Vojtěch; Škerlíková, Tatiana; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vyhodnocením a interpretací finančního zdraví firmy C.T.M. Praha s.r.o. v pětiletém období mezi lety 2007 - 2011. Samotná práce je rozdělena na dvě hlavní části. V první části je popsána metodika výpočtů jednotlivých ukazatelů a také jejich význam pro analýzu. V praktické části je představena analyzovaná společnost a jsou zde použity nástroje představené v metodické části pro zkoumání vybraného podniku. Jejich kvantifikace je doplněna o vysvětlení a slovní zhodnocení a také o porovnání s konkurencí a relevantním oddílem průmyslového odvětví. V závěru této části je uveden krátkodobý finanční plán společnosti pro rok 2012. Ve vypracované analýze dospívám k závěru, že vykazované hodnoty finančních ukazatelů společnosti jsou v porovnání s konkurencí nadprůměrné, a že finanční zdraví společnosti je na velmi dobré úrovni.
Vedoucí práce: Tatiana Škerlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses