Finanční analýza podniku Znovín Znojmo, a.s. - Švestka, Vít; Mikovcová, Hana, 1959-; Vilikusová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace společnosti Znovín Znojmo, a.s. v období mezi roky 2006 až 2011. Důraz je kladen především na objasnění příčin vývoje nejdůležitějších položek účetních výkazů. Práce je rozdělena do tří hlavních částí -- profil společnosti, teoretická část a praktická část. Profil společnosti popisuje základní informace o společnosti a odvětví. Teoretická část shrnuje základní poznatky o finanční analýze a použitý metodický aparát -- vertikální a horizontální analýzu účetních výkazů, bonitní a bankrotní model index IN05, pyramidový rozklad ROE, porovnávání poměrových ukazatelů mezi roky a podniky a spider analýzu jako metodu mezipodnikového srovnání. Praktická část poté pracuje s údaji vypočítanými podle metodického aparátu. V poslední části závěr shrnu finanční situaci společnosti a posoudím úroveň jejího finančního zdraví. Údaje pro tuto práci jsem čerpal z účetních výkazů a příloh zveřejňovaných ve výročních zprávách společnosti a internetových stránek společnosti.
Vedoucí práce: Hana Mikovcová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses