Podmínky pro podnikání českých exportérů na indickém trhu - Fišerová, Michaela (2012)
Předmětem této bakalářské práce je shrnutí a zhodnocení současných podmínek pro české exportéry spojených s obchodováním na indickém trhu. První kapitola se zabývá obecnou chrakteristikou Indie, především její demografické struktry, současného stavu ekonomiky a zahraničního obchodu. Druhá kapitola pokračuje ilustrací základních forem podpory exportu v České republice a jejich působení ve vztahu s indickým trhem. Následjue třetí kapitola, která zkoumá zázemí česko-indických vztahů a vzájemnou obchodní výměnu. Poslední kapitola již pojednává o podmínkách podnikání na indickém trhu, tzn. podmínkách vstupu, investičním klimatu, překážkách obchodu a příležitostí pro české exportéry. Na konci práce se také nachází SWAT analýza českého exportu směřujícího na indický trh.