Automobilový průmysl v ČR s přihlédnutím k působení TNC Volkswagen Group na českém trhu - Zeman, David (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na automobilový průmysl v ČR. V práci je blíže chrakterizován vliv ekonomických krizí na automobilový průmysl, globalizace v automobilovém průmyslu, přímé zahraniční investice do automobilového průmyslu v ČR a obchodní bilance v automobilovém průmyslu. Pro lepší vypovídací hodnotu se práce zaměřuje na konkrétní nadnárodní společnost Volkswagen Group, kdy je v práci rozebráno její zastoupení v ČR. Hlavním cílem práce je stanovení prognózy vývoje automobilového průmyslu v ČR a prognózy vývoje tuzemského trhu s novými automobily.