Úloha firemní kultury v nadnárodních společnostech - Koldinský, Martin (2012)
Ve své diplomové práci se zabývám úlohou firemní kultury pro fungování nadnárodních společností. V první části jsem věnoval prostor teoretickému vymezení firemní kultury, souvisejících kulturních dimenzí a dalších pojmů, které s tímto tématem souvisí. Kromě klasické teorie je v první části věnován prostor také alternativním teoriím, které úzce souvisí s psychologií a behaviorální ekonomií a ukazují možné negativní dopady vytvořené firemní kultury. Ve druhé části jsem popsal firemní kulturu dvou společností, konkrétně společnosti ČSOB a jednoho zástupce "Big4", jehož jméno však není, výměnou za poskytnuté informace, uvedeno. Třetí část práce je ryze praktická a zabývá se ověřením významu firemní kultury pro uchazeče o zaměstnání.