Čínské investice v Evropě - Štrba, Ondřej (2012)
Diplomová práce analyzuje investiční toky plynoucí z Čínské lidové republiky do Evropy a cíle, které tyto investice mají. Zabývá se reakcemi regionálních uskupení i jednotlivých zemí v Evropě na činské investice a zkoumá jejich dopady a projevy. Cílem práce je připravit podklad pro hlubší rozbor jednotlivých investic a poskytnout přehledný a ucelený materiál pokrývající současnou čínskou investiční aktivitu na území Evropy.