Postavení arabských zemí ve světové ekonomice se zaměřením na ropný potenciál - Berger, Vít; Vošta, Milan, 1962-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
V současné době dochází k růstu rozvojových ekonomik. Tento fakt přispívá ke zvyšování poptávky a spotřeby ropy. S tímto trendem souvisí budoucí postavení arabských ropných států na ropném trhu, vzhledem k tomu, že jsou držiteli největším ropných zásob na světě. Cílem předložené práce je zjistit, jak se měnila situace v arabských ropných ekonomikách především v minulém století po objevení ropných ložisek. Co tomu předcházelo z historického hlediska, jaké tam jsou trendy nyní, a jak na zkoumané státy dopadla světová krize ve 21. století.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses