Současná role GDS na trhu distibuce služeb cestovního ruchu - Švejdová, Petra; Vaško, Martin; Bakos, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Letecký průmysl je v mnoha ohledech považován za průkopnický, zejména v oblasti inovace a implementace nových materiálů a technologií. Cílem diplomové práce je poskytnutí souhrnných a komplexních informací k dané problematice, poukázání na rozdíly mezi jednotlivými distribučními systémy a načrtnutí scénářů předpokládaného vývoje těchto systémů do budoucna. Práce definuje základní pojmy a podstatu problematiky, zmiňuje také historický vývoj GDS pro lepší pochopení současných vlastnických vztahů a hodnotí význam a postavení GDS na českém a světovém trhu. Analyzuje vybrané GDS a graficky znázorňuje pozice jednotlivých GDS na učitých trzích ve stanovené kategorii. Základní použitou metodou je srovnání, které bylo prováděno na základě uvedení specifik jednotlivých GDS a jejich následného porovnání, v práci je dále použita SWOT analýza.
Vedoucí práce: Martin Vaško
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses