Finanční analýza - Uher, Tomáš (2013)
Tato bakalářská práce má za cíl zhodnotit vývoj finanční situace podniku Brisk a.s. v letech 2006 až 2011. Samotná práce se skládá z úvodu, teoretické části, praktické části a závěru. Teoretická část obsahuje popis postupů a metod, které jsou ve finanční analýze využívány. Část praktická obsahuje představení podnik Brisk a.s. a poté aplikaci metod vysvětlených v teoretické části spolu s porovnáním podniku Brisk a.s. s odvětvím. Mezi metody finanční analýzy použité v této práci patří analýza absolutních, rozdílových a poměrových ukazatelů, bilanční pravidla, Du Pontův rozklad a hodnotové ukazatele. V závěrečné části této bakalářské práce dojde ke shrnutí zjištěných výsledků spolu s predikcí budoucího vývoje podniku.