Síla brandu a jeho vnímání spotřebitelem - Tomis, Ondřej; Pešek, Ondřej; Javorková, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce ověří a kvantifikuje přínos brand managementu vůči prodejům produktů světových značek a pomůže pochopit čtenáři spotřebitelské vnímání brandu a jeho potenciál, se kterým marketing pracuje. Práce rozklíčuje přínos brand managementu v prodejích módních výrobků, automobilů a v bankovním sektoru na základě použitých marketingových strategií. Tato práce by měla pomoci pochopit chování spotřebitele. Skrze detailní stavovou analýzu tří odvětví výše jsme zjistili nevyužitý potenciál způsobený nevhodným nebo nedostatečným aplikováním brandových strategií na českém trhu. Pomocí dotazníkové metody jsme provedli výzkum spotřebitelských preferencí a identifikovali chyby v současné tvorbě brandu. V závěru navrhujeme způsoby možného řešení chybové strategie spotřebitelského vnímání.
Vedoucí práce: Ondřej Pešek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses