Mezinárodní obchod kávy a čaje - Potančoková, Petra; Bolotov, Ilya; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na mezinárodní obchod kávy a čaje, na problematiku Fair Trade a jeho významu ve světové ekonomice. Cílem práce je zachytit toky mezinárodního obchodu, postavení producentských států na trhu kávy a čaje a jejich významnou úlohu v obchodě. V první nejdůležitější kapitole je zanalyzován obchod kávy a čaje pomocí zhodnocení vývozu, dovozu, spotřeby a světových cen zmíněných komodit. Druhá část je zaměřena na Fair Trade, jeho principy a významnost pro producentské země. Tato část je věnována také podpoře a významu Fair Trade v České republice. Třetí část práce obsahuje dotazník, který je zaměřen na postavení kávy a čaje na trhu České republiky. Finální část tvoří rozhovor s Petrou Veselou, autorkou Knihy o kávě.
Vedoucí práce: Ilya Bolotov
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses