Analýza akciových trhů v regionu střední a východní Evropy - Michalovský, Michal; Žilák, Pavel; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Diplomová práce se zabývá srovnáním akciových burz ve střední a východní Evropě. Srovnání zahrnuje pražskou, budapešťskou, varšavskou, bukurešťskou, lublaňskou, záhřebskou, vídeňskou a istanbulskou burzu. Jednotlivé burzy jsou nejprve krátce představeny včetně uvedení nejlikvidnějších akcií. Poté jsou porovnána vybraná burzovní specifika zahrnující typy podporovaných příkazů, intervaly pohybu cen, poplatkovou politiku, obchodní hodiny, bezpečnostní mechanismy obchodování, zdanění, tržní kapitalizaci a zastoupení v globálních akciových indexech. Na závěr jsou trhy srovnány podle obchodní aktivity a analyzovány podle důležitého rysu obchodování -- likvidity, včetně výpočtu ukazatele likvidity pro každý srovnávaný trh.
Vedoucí práce: Pavel Žilák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses