Význam ropy v hospodárstve Venezuely - Okošová, Andrea; Jiránková, Martina, 1967-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalárska práca pojednáva o značnom vplyve ropného bohatstva na hospodárstvo Venezuely z pohľadu nedávnej minulosti, súčasnosti i v priebehu nasledujúcich rokov. Prvá kapitola sa zaoberá makroekonomickými ukazovateľmi a venezuelským režimom - socializmom 21. storočia. Druhá kapitola analyzuje zahranično-obchodnú politiku Venezuely v spojitosti s obchodovaním s ropou a využitím ropných príjmov. Následne je tretia kapitola zameraná na holandskú chorobu a perspektívy venezuelského hospodárstva i jeho rating.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses