Priame zahraničné investície v Českej republike na príklade TPCA - Machová, Veronika; Jiránková, Martina, 1967-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalárska práca prechádza od všeobecnej definície priamych zahraničných investícií a efektov, ktoré prinášajú do hostiteľskej ekonomiky ku ich konkrétnej analýze v Českej republike. Najskôr sleduje vývoj prílivu PZI na území ČR v rokoch 1993-2012 a popisuje aktuálnu teritoriálnu, sektoriálnu a regionálnu štruktúru. Ďalej analyzuje investičné stimuly resp. rozsah verejnej podpory, ktorú môžu zahraniční investori v ČR získať, ich efektivitu, negatíva a podiel na konečnom rozhodnutí investora. Posledná kapitola demonštruje popísané efekty na investícií spoločnosti TPCA v Stredočeskom kraji, hodnotí celkový regionálny a celoštátny prínos tejto investície a potrebu poskytovania investičných stimulov na prilákanie investícií do ČR.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses