Postavení EU ve světové ekonomice na pozadí její zadluženosti - Dostálová, Eva (2013)
Předmětem bakalářské práce je analyzovat současné postavení Evropské unie ve světové ekonomice s ohledem na probíhající dluhovou krizi. Práce zkoumá cíle Evropské unie a jejich naplnění v kontextu celosvětové krize, analyzuje příčiny vzniku dluhové krize a srovnává hospodářskou výkonnost unie v období před krizí a v současnosti.