Česko-argentinská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Kociánová, Iva; Müllerová, Františka, 1948-; Hujerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této práce je analyzovat vzájemný obchod mezi Českou republikou a Argentinskou republikou, přičemž popsat kvalitativní a kvantitativní znaky obou zemí, včetně užitečných rad jak obchodovat a využít příležitosti, které našim se exportérům otevírají. Práce je rozdělena do 4 kapitol. První kapitola se zabývá základními geografickými a demografickými charakteristikami, včetně politické situace v Argentině. Druhá kapitola pojednává o historii, vzniku hospodářské krize z roku 2002 a současné situaci, ve které se Argentina nachází. Ve třetí kapitole se seznámíme se vzájemnou spoluprácí obou zemí, která zahrnuje obchodní bilanci, největší české firmy spolupracující s Argentinou či komoditní strukturu vývozu a dovozu. V poslední kapitole jsou nastíněny kulturní a obchodní specifika, včetně užitečných rad pro byznys a porovnání dle Geerta Hosfedeho.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses