Obchodní specifika a kulturní zvyklosti Spojených arabských emirátů - Důrková, Michaela (2013)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout informace, které by měly pomoci především potenciálním investorům zvažujícím proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. První část je věnována všeobecným informacím o SAE, které napomůžou pochopit postavení ve světě této poměrně malé, na východě rozpínající se země. Druhá přibližuje místní kulturu, náboženství a způsob, kterým probíhají obchodních jednání. Znalost této oblasti je nezbytně nutná při styku s obchodními partnery a přispívá k úspěšné realizaci obchodních cílů firmy. Třetí část pojednává o specificích trhu a podnikatelském prostředí, kterým je každá společnost po dobu svého fungování obklopována. Poslední část uvádí výsledky vlastního průzkumu, které přináší různé názory a zkušenosti lidí působících již delší dobu ve Spojených arabských emirátech.