Obchodní specifika a kulturní zvyklosti Spojených arabských emirátů - Důrková, Michaela; Müllerová, Františka, 1948-; Patka, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout informace, které by měly pomoci především potenciálním investorům zvažujícím proniknutí na trh Spojených arabských emirátů. První část je věnována všeobecným informacím o SAE, které napomůžou pochopit postavení ve světě této poměrně malé, na východě rozpínající se země. Druhá přibližuje místní kulturu, náboženství a způsob, kterým probíhají obchodních jednání. Znalost této oblasti je nezbytně nutná při styku s obchodními partnery a přispívá k úspěšné realizaci obchodních cílů firmy. Třetí část pojednává o specificích trhu a podnikatelském prostředí, kterým je každá společnost po dobu svého fungování obklopována. Poslední část uvádí výsledky vlastního průzkumu, které přináší různé názory a zkušenosti lidí působících již delší dobu ve Spojených arabských emirátech.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses