Česko-bangladešská obchodní spolupráce s přihlédnutím ke kulturním odlišnostem - Šilhanová, Kristýna; Müllerová, Františka, 1948-; Okrouhlý, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práce popisuje historický vývoj a současný stav vzájemných obchodních vztahů mezi Českou republikou a Bangladéšem. Zahrnuje také problematiku současných kulturních odlišností, neboť jejich znalost je pro obchodní spolupráci nezbytná. Hlavním cílem práce je poskytnutí informací o podnikatelském prostředí Bangladéše českým firmám a investorům. V práci je definováno několik možností uplatnění českých firem na bangladéšském trhu. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola je jakýmsi představením Bangladéše. Součástí kapitoly jsou informace o geografických údajích, stručná historie Bangladéše a popis ekonomického a obchodního prostředí Bangladéše. Druhá kapitola se věnuje kulturním a sociálním specifikům Bangladéše. Značná část kapitoly je věnována chudobě a poskytované zahraniční pomoci. Třetí kapitola je zaměřena na analýzu obchodní spolupráce České republiky s Bangladéšem. Cílem této kapitoly je analyzovat vývoj obchodní spolupráce mezi těmito dvěma zeměmi. Ve čtvrté kapitole popisuji průběh obchodního jednání mezi Českou republikou a Bangladéšem. Poslední kapitola je praktickou částí mé práce. Kontaktovala jsem tři firmy, které spolupracují s Bangladéšem, a získala jsem od nich pomocí rozhovorů a dotazníků mnoho cenných informací o spolupráci s touto zemí. V závěru shrnuji nejdůležitější poznatky, které z práce vyplývají. Zároveň odpovídám na otázku, zda je bangladéšský trh pro české firmy a podnikatele do budoucna zajímavý a perspektivní.
Vedoucí práce: Františka Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses