Indie a její plnění Rozvojových cílů tisíciletí - Vícenecová, Romana; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Bartušková, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Světová ekonomika prochází v současné době mnohými změnami. Významně roste síla rozvojových zemí, přičemž podíl vyspělých států na globální ekonomice klesá. Jednou z rychle rostoucích ekonomik, která postupně upevňuje svou pozici mezi nejsilnějšími hráči světa, je Indie. Přes veškerý potenciál je Indie stále řazena mezi rozvojové ekonomiky a její vývoj značně brzdí spousta faktorů v čele s chudobou. Největším programem, který se snaží o pomoc právě rozvojovým zemím, jsou tzv. Rozvojové cíle tisíciletí, které byly vydané roku 2000 Organizací spojených národů. Cílem této bakalářské práce je analýza současného stavu plnění Rozvojových cílů tisíciletí v Indii a to se zaměřením na progres dosažený v cestě za splněním třech konkrétních cílů, které se týkají chudoby, vzdělání a postavení žen. Práce zachycuje úspěchy, kterých indická ekonomika již dosáhla, a zároveň poukazuje na cíle, ve kterých ke splnění nedojde.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses