Negativní vlivy las FARC na podnikatelské prostředí Kolumbie - Bambušková, Tereza (2013)
Tato bakalářská práce se věnuje současnému podnikatelskému prostředí Kolumbie se zaměřením na problematiku spojenou s existencí a činností organizace las FARC - Revolučních ozbrojených sil Kolumbie, které zemi sužují již více než 49 let. V první části se práce zabývá samotnou organizací, zhodnocuje její vývoj, cíle a nejvýznamnější počiny ve formě útoků, únosů či obchodu s drogami. V druhé kapitole analyzuji negativní dopady činnosti las FARC na ekonomické, politické, sociálně-kulturní a ekologické prostředí. Závěrem se zaměřuji na poskytovanou pomoc USA a zhodnocení celé problematiky ve formě SWOT analýzy, což by mělo přispět jak stávajícím, tak budoucím obchodním partnerům země.