Brazílie a její obchodní vztahy s EU - Baghdasaryan, Hasmik; Jiránková, Martina, 1967-; Vrňáková, Irena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Brazílie se v posledních letech právem uchází o globální vliv a chce nahradit stávající hegemony. Do středu pozornosti se dostala na počátku minulého desetiletí v souvislostí s akronymem BRIC. Evropská Unie si je vědomá důležitosti této jihoamerické země a výhod, které mohou plynout z případné hlubší spolupráce. Hlavním cílem této práce je na základě znalosti obchodních politik a oboustranné obchodní výměny zhodnotit současný stav obchodu a poukázat na možnosti dalšího rozvoje a zefektivnění vztahů. Zkoumán je především obchod se zbožím. Nejprve je představená ekonomická situace Brazílie a obchodní politika EU. Poté je na základě statistických dat zkoumána struktura obchodu. Poslední kapitola uvádí silné a slabé stránky spolupráce, největší překážky obchodu a předpokládaný rozvoj vztahů obou partnerů do budoucna.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2013
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2013
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses