Vplyv krízy na francúzsku ekonomiku - Tomčovčíková, Michaela (2013)
Práca sa zaoberá analýzou dopadu svetovej ekonomickej krízy na francúzsku ekonomiku. Je rozdelená do štyroch častí. V prvej časti je popísaná základná charakteristika Francúzska a jej makroekonomické činitele pred krízou. Druhá časť charakterizuje štruktúru hospodárstva Francúzska v období pred krízou. Tretia časť popisuje svetovú ekonomickú krízu a jej dopady na makroekonomické činitele. Štvrtá časť analyzuje vplyv krízy na jednotlivé sektory hospodárstva. Sú v nej taktiež uvedené prognózy vývoja francúzskej ekonomiky v nasledujúcich dvoch rokoch.