Finanční a ekonomická krize a její dopad na konkrétní firmu - Slezáková, Lucie (2013)
Cílem této práce je popsat příčiny, průběh a důsledky finanční a ekonomické krize a také zhodnotit vliv krize na fungování konkrétního podniku. V první části práce se věnuji teoretickému vymezení pojmu finanční krize a jejímu dělení. Poté následuje charakteristika jednotlivých příčin vzniku a průběhu finanční krize v USA. Dále je vysvětlena situace na bankovním trhu a také to, jak se finanční krize přenesla do reálné ekonomiky. Druhá část práce je věnována sázavskému podniku a obsahuje popis vzniku a vývoje sázavské firmy, charakteristiku sortimentu a tržního prostředí, hlavní zákazníky a SWOT analýzu. Poslední kapitola se zaměřuje na analyzování dopadů krize na konkrétní oblasti v podniku.